Wat is duurzame order fulfilment?

Order fulfilment betekent letterlijk orderverwerking. Het is het proces van de logistieke afhandeling van bestellingen, oftewel orders. Van het moment van de sale tot aan de levering van het product bij de klant. Fulfilment is een term, die al jaren gebruikt wordt.

Wat is e-fulfilment?

Nieuw is dat het nu steeds vaker gaat over e-fulfilment, vanwege de enorme groei van de e-commerce handel. Veel webshops hebben behoefte aan het uitbesteden van de logistieke en fulfilment werkzaamheden. Een fulfilment center biedt uitkomst hiervoor.

Duurzaamheid

Duurzaamheid is een belangrijk thema in onze maatschappij, in de politiek, maar ook in het bedrijfsleven. Klanten van webshops verwachten een duurzame leverancier. Als je als webshop met jouw logistieke afhandeling het milieu minder belast heb je al een streepje voor.

Hoe bereik je duurzame fulfilment?

Door het verminderen van retouren, de producten duurzaam te verpakken, te zorgen voor duurzaam transport en meerdere producten tegelijkertijd te verzenden bereik je duurzame fulfilment.

Wil je meer weten over e-fulfilment?

Wil je meer weten over e-fulfilment? WEAF heeft een kennisbank op haar website, waar je regelmatig in slechts een paar minuten tijd kennis kunt opdoen over dit onderwerp.
Natuurlijk staan de medewerkers van WEAF ook altijd voor je klaar. Je kunt hen bereiken via de mail: info@weaf.nl of per telefoon: 0172 – 79 33 59. Het adres van WEAF is: Energieweg 39-41, 2404 HE Alphen aan den Rijn.

E-commerce: een blijvende logistieke uitdaging

Een online bestelling even naar een klant sturen is geen probleem wanneer het om 1 pakketje per dag gaat. Heb je echter met 50, 100 of meer bestellingen per dag te maken? Dan kan logistiek een ware uitdaging zijn.

Webshops hebben te maken met de volgende logistieke uitdagingen:

  • Inslag van producten
  • Opslag van producten
  • Verzamelen van de juiste producten van een bestelling
  • Inpakken van de bestelling
  • Het pakket frankeren
  • Het pakket overdragen aan de vervoerder (bijvoorbeeld PostNL of DHL)

Dat zijn best een aantal taken waar ook veel tijd, energie, en dus ook kosten in gaan zitten.