Duurzame fulfilment

Wat is duurzame order fulfilment?

Order fulfilment betekent letterlijk orderverwerking. Het is het proces van de logistieke afhandeling van bestellingen, oftewel orders. Van het moment van de sale tot aan de levering van het product bij de klant. Fulfilment is een term, die al jaren gebruikt wordt.

Wat is e-fulfilment?

Nieuw is dat het nu steeds vaker gaat over e-fulfilment, vanwege de enorme groei van de e-commerce handel. Veel webshops hebben behoefte aan het uitbesteden van de logistieke en fulfilment werkzaamheden. Een fulfilment center biedt uitkomst hiervoor.

Duurzaamheid

Duurzaamheid is een belangrijk thema in onze maatschappij, in de politiek, maar ook in het bedrijfsleven. Klanten van webshops verwachten een duurzame leverancier. Als je als webshop met jouw logistieke afhandeling het milieu minder belast heb je al een streepje voor.

Hoe bereik je duurzame fulfilment?

Door het verminderen van retouren, de producten duurzaam te verpakken, te zorgen voor duurzaam transport en meerdere producten tegelijkertijd te verzenden bereik je duurzame fulfilment.

e-commerce logistiek
co2 neutraal e-fulfilment

Duurzame fulfilment in het Groene Hart

Het fulfilment bedrijf WEAF in Alphen aan den Rijn ligt in het Groene Hart in de provincie Zuid-Holland en is een duurzaam fulfilment center, dat voor webshops logistieke oplossingen op maat heeft. Het bedrijf werkt samen met webwinkels uit verschillende branches en veel van deze e-commerce leveranciers verkopen milieuvriendelijke producten of zijn op een andere manier milieubewust bezig. Daarnaast heeft WEAF de laatste jaren het certificaat ontvangen voor CO2-neutrale postbezorging.

WEAF faciliteert in fulfilment op maat en biedt met zijn netwerk van logistieke dienstverleners, leveranciers en ICT-specialisten totaaloplossingen. Denk hierbij aan inslag en opslag, voorraadbeheer en meer, flexibele ICT oplossingen, VAS diensten, orderverwerking op maat, verpakken, verzenden en een klantenservice.

Wil je meer weten over e-fulfilment?

Wil je meer weten over e-fulfilment? WEAF heeft een kennisbank op haar website, waar je regelmatig in slechts een paar minuten tijd kennis kunt opdoen over dit onderwerp.
Natuurlijk staan de medewerkers van WEAF ook altijd voor je klaar. Je kunt hen bereiken via de mail: info@weaf.nl of per telefoon: 0172 – 79 33 59. Het adres van WEAF is: Energieweg 39-41, 2404 HE Alphen aan den Rijn.

co2 neutraal e-fulfilment

WEAF: een groene speler in een groeiende markt

Bij WEAF fulfilmentservices snappen we dat goede logistiek een webshop naar nieuwe hoogtes kan brengen. Dit doen wij op een verantwoorde en persoonlijke manier. Meer weten over WEAF? Lees hier dan meer over onze dienstverlening.

Heeft jouw e-commerce bedrijf een logistieke boost nodig?

Neem contact op